Appel - kaneelcake bakken

Tijdens het buitenspelen in het herfstzonnetje zien we de appeltjes hangen in de bomen. Ze zijn groot genoeg om geplukt te worden. Dit doen we dan ook samen met de kinderen. 

Een paar appeltjes worden buiten al stiekem opgesnoept en de rest bewaren we om iets lekkers mee te bakken.  

We maken er een lekkere appel - kaneelcake van. De kinderen mogen helpen met de appels in stukjes te snijden en mogen ook mee helpen mixen. 

 

Hieronder het recept: 

Wat heb je nodig :

200 gr zachte (room)boter
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
3 appels
2,5 tl kaneel 

eventueel rozijnen of noten

 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de boter licht en romig.

Mix één voor één de eieren erdoor, totdat er een egaal beslag ontstaat.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel, en 2 tl kaneel door het beslag.

Vet de cakevorm in met een bak spray of boter. Giet het beslag in de vorm.

Was de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in kleine stukjes. 

Spatel de kleine stukjes appel er doorheen en schep het mengsel in de vorm.

Strooi er daarna nog wat extra kaneel overheen.

Bak de appel-kaneelcake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. 

Laat de cake iets afkoelen en daarna is hij klaar om opgegeten te worden. 

 

Je kunt de cake ongeveer 4 dagen bewaren in wat aluminiumfolie.
Invriezen is ook mogelijk.