Een gezonde start

Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Wij bieden daarom voornamelijk producten aan uit de Schijf van Vijf.

Bij Pluk de Dag hebben we ook een traktatiebeleid.  Van ouders en pedagogisch medewerkers wordt verlangd dat er gezonde traktaties worden getrakteerd. Wordt er een ongezonde traktatie getrakteerd dan mag deze geweigerd worden. Een traktatie kan een tussendoortje vervangen, maar het fruitmoment mag niet worden overgeslagen, tenzij er fruit getrakteerd wordt. Wel mag het fruitmoment worden verzet naar de middag. We wijzen ouders erop dat wij graag traktaties willen die niet te groot zijn en weinig calorieën bevatten (bijv. maïs wafels, rozijntjes,  biologische groente koekjes van organix, soepstengels, fruit, groente) 

 

Om het makkelijk te maken hebben we een aantal voorbeelden van gezonde traktaties gemaakt, deze delen wij op onze website.