Gezonde ontbijtkoek

Wat heb je nodig?

- 200 gram havermout

- 200 gram speltmeel 

- 325 milliliter havermelk (amandelmelk kan ook)

- 2 eieren

- 5 eetlepels ahornsiroop (appelstroop kan ook)

- 5 eetlepels honing

- zoetstof naar smaak (ongeveer 8 eetlepels)

- 3 eetlepels koekkruiden

- 1 eetlepel kaneel

- 2 theelepels bakpoeder

- een snufje zout

- eetlepel olie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar. Vet een cakeblik of taartvorm in met olie of bekleed deze met bakpapier. Zet de ontbijtkoek voor ongeveer 1 uur in de  oven (kan 5 minuten meer of minder zijn, afhankelijk van de power van je oven). Haal de koek uit de oven, laat iets afkoelen en dan kan je de ontbijtkoek snijden. 

 

Eetsmakelijk!