Label Groen Licht!

Verkeersveiligheid en verkeerseducatie in de kinderopvang.

Op 15 december 2016 heeft Pluk de Dag Kinderdagverblijf het label ‘verkeersveiligheid en verkeerseducatie’ voor de kindercentra ontvangen. Wij hebben dit gedaan in samenwerking met de gemeente Breda en Edux onderwijspartners.
Wij laten zien dat we op verschillende manieren de verkeersveiligheid van kinderen bevorderen en daarnaast de betrokkenheid van ouders en andere opvoeders vergroten.

 

Thema verkeer

 

Jaarlijks staat het thema verkeer centraal op beide locaties, ongeveer zes weken worden er allerlei activiteiten uitgevoerd op het gebied van verkeer met kinderen.

We maken leuke uitstapjes met de kinderen zoals naar de trein of het busstation. We leren kinderen onderweg kennis maken met verschillende verkeersomstandigheden. We tekenen met stoepkrijt een weg en spelen met de kinderen verkeerssituaties na. Ouders krijgen middels een nieuwsbrief tips over verkeersveiligheid en educatie.
Wij laten zien dat het juist voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar erg belangrijk is om kennis te maken met verkeer.