Kinderboekenweek

De 65ste editie van de Kinderboekenweek vond plaats van 2 t/m 13 oktober 2019. Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 was Vervoersmiddelen onder het motto Reis mee!

 

"Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over vervoersmiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Een reis verrijkt je leven en met een boek kan een kind elke reis maken die hij of zij wil. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal."

Bij Pluk de dag stond het thema ook centraal. Alle kindjes mochten deze week zelfs boekjes meenemen over vervoersmiddelen. We hebben samen het boekje van de kinderboekenweek gelezen en heel veel gekletst over vervoersmiddelen. We spelen met auto's op onze zelfgemaakte auto weg.

 

In dezelfde week kwam ook Dierendag aan bod. Net als in het meegenomen verhaaltje van Kato hebben we de dieren betrokken bij de kinderboekenweek en een mooie bus geknutseld vol diertjes. We hebben samen de dieren benoemd en deze in de bus geplakt, dat ziet er gezellig uit!

 

Ook hebben we nog luchtballonnen geknutseld, want wij kennen wel iemand die met een luchtballon reist.....

Zingen jullie met ons mee?

"Jokie en Jet gaan de wereld rond, op zoek naar avontuur in een luchtballon.

Jokie en Jet gaan de wereld rond, Jokie en Jet hebben altijd dikke pret!"