Mijn kind gaat naar het kinderdagverblijf: wat neem ik mee?

Wanneer uw kind voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf gaat, is dat best even wennen. Zowel voor uw kind als voor u. Uw zoon of dochter komt terecht in een andere omgeving, met andere mensen. Vooral in de eerste periode zal dat even wennen zijn. Wat komt er allemaal bij kijken als uw kind naar het kinderdagverblijf gaat? En wat moet mijn kind meenemen naar het kinderdagverblijf? In deze blog gaan we erop in.

 

De eerste dag op het kinderdagverblijf: wat neem ik mee?

 

Het is bijna zover. De eerste dag dat uw kind naar de opvang is nabij. Informeer vooraf goed bij het kinderdagverblijf wat u allemaal moet meenemen voor uw kind. Dit verschilt per opvang. Op sommige kinderdagverblijven wordt eten en drinken allemaal geregeld, bij andere moet u daar zelf voor zorgen. Hetzelfde geldt voor luiers en flesvoeding. Vraag vooraf dus goed na wat u allemaal mee moet nemen.

 

De juiste opvang voor uw kind

 

Voordat uw kind naar de opvang gaat, moet u natuurlijk eerst een geschikte opvang vinden. Elke kinderopvang is verschillend en heeft een andere werkwijze. Het is dus belangrijk dat u zich hier vooraf in verdiept. Zo kunt u de opvang kiezen die het beste aansluit bij de opvoeding en de behoeften van uw kind.

Neem tijd voor een kennismaking


Heeft u een geschikte opvang voor uw kind gevonden? Fijn! Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om een kennismaking in te plannen. De medewerkers van het kinderdagverblijf vertellen u alle belangrijke dingen om te weten en wat u wel en niet hoeft mee te nemen naar het kinderdagverblijf. Uiteraard kunt u tijdens dit gesprek al uw vragen stellen. Zijn er bepaalde dingen waar de begeleiders rekening mee moeten houden voor uw kind? Schroom niet om dit te bespreken. Dit is alleen maar prettig! Voor uzelf, uw kind en voor de begeleidsters.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een kinderdagverblijf waar alles tot in de puntjes geregeld is? Zoals eten, drinken, luiers en flesvoeding? Dan is Kinderdagverblijf Pluk De Dag in Breda misschien wel een fijne opvang voor uw kind. Ons kinderdagverblijf is gevestigd in Breda en Oosterhout. We zijn kleinschalig en hebben veel oog voor de natuur. Uw kind komt terecht in een vertrouwde omgeving, waar hij of zij zich volop kan ontwikkelen. Meer weten? Op onze website leest u meer over de mogelijkheden. Neem contact met ons op of kom eens langs om kennis te maken. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw kind!