Mangoreepjes

Wat heb je nodig?

Voor de bodem (laag 1):

- 180 gram havermout

-120 gram ongezouten cashewnoten

- 120 gram dadels zonder pit

- 3 eetlepels kokosolie

- 2 theelepels vanille-extract

- snuf zout

Voor de vulling (laag 2):

- 175 gram cashewnoten

- sap van 1 citroen

- 125 ml amandelmelk

- 60 ml kokosolie, gesmolten

- 3 eetlepels ahornsiroop

-1 theelepel vanille-extract

Voor de topping (laag 3):

- 1 mango

- 60 ml kokosolie, gesmolten 

Bereidingswijze:

Tip: maak het in een silicone vierkante bakvorm, of gebruik beetje flexibele plastic bakjes (bijv. van de chinees) en leg een bakpapiertje op de bodem. Week 175 gram cashewnoten minimaal 8 uur van te voren (dit mengt beter)

Bodem: Rooster de havermout samen met de cashewnoten binnen 10 minuten goudbruin in de oven op 175 graden. Week de dadels 5 minuten in kokendheet water en giet ze daarna goed af. Maal alle ingrediënten in de foodprocessor (of blender) tot er een plakkerig deel ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe om dit te bereiken. Stort het mengsel gelijkmatig in je vorm, goed aandrukken.

Vulling: Giet het water van de cashewnoten die je hebt laten weken af en dep ze droog. Doe ze in de foodprocessor, samen met het citroensap, de amandelmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract. Maal tot er een zijdezachte vulling ontstaat, dit kan zo'n 5-10 minuten duren. Giet het mengsel op de bodem en zet de vorm in de vriezer.

Topping: Na ongeveer een uurtje ga je verder met de topping. Maal de mango tot een gladde massa in een blender. Zorg dat de mango op kamertemperatuur is, voeg dan gesmolten kokosolie toe en mix door elkaar. Giet de topping op de citroenvulling en zet de taart opnieuw een uur in de vriezer.

In blokjes snijden en klaar! 

Een flink recept, maar zeker de moeite waard! 

Eet smakelijk!