GEZONDERE APPELTAART

Tijd voor weer een lekker recept. Wie houdt er nou niet van appeltaart? Vandaag maakte we deze gezondere variant op appeltaart.

Wat heb je nodig?

- 600 gram appels

- 1 ei

- 125 gram volkoren bloem

- 60 gram havermout

- 175 gram vloeibare honing

- 2 eetlepels kaneel

- snufje zout

- 100 ml kokosolie


Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor op 170 °C.

- Doe de bloem, havermout, olie, 125 g honing, het ei, 1 el kaneel en het zout in een kom.

- Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg.

- Vet de taartvorm in met 2 tl olie.

- Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik.

- Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.

- Snijd de parten in stukjes en doe in een kom.

- Meng de rest van de honing en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm.

- Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

- Laat afkoelen en serveer.



21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven