Thema verkeer

Het thema verkeer zit er weer op. We hebben 4 weken lang verschillende activiteiten uitgevoerd.

 

Alle kindjes hebben van thuis hun eigen loopfiets mee mogen nemen. We hebben de fietsen goed bekeken; Waar zitten de wielen? Waar zit het stuur? Waar zitten de spaken? De kindjes hebben hun eigen fiets mogen versieren. We hebben verschillende keren een parcours uitgezet buiten. De kinderen mochten tussen de pionnen rijden, slalommen om de pionnen, over een matje rijden en stoppen voor een streep.

 

We hebben verschillende uitstapjes gemaakt. We hebben bijvoorbeeld een uitstapje naar de autogarage, fietsenmaker en brandweer in Oosterhout gemaakt. We hebben overal achter de schermen mogen kijken. De kinderen hebben bijvoorbeeld in een brandweerauto gezeten, in de motorkap van de auto mogen kijken en gezien hoe een wiel van fiets los gemaakt werd. Ook hebben we een verkeersspeurtocht georganiseerd voor ouders en kinderen. In twee groepen hebben we een rondje gelopen. De kinderen mochten op zoek naar verkeersborden die op hun papier stonden en voor de ouders hingen er onderweg tips en weetjes.

 

Van grote dozen hebben de kinderen een auto en een bus geknutseld. Ze hebben hier echt in kunnen spelen. Op een klein tafeltje en op een grote kartonnen plaat hebben we een autoweg gemaakt. De kinderen konden met de auto’s het echte verkeer naspelen. Alles kwam er in voor; zebrapad, stoplicht, parkeervakken, tunnels en verkeersborden. Er is natuurlijk ook veel geknutseld in het thema verkeer.

 

De kinderen hebben mogen turven hoe zij naar pluk de dag kwamen; met de auto, met de fiets of te voet. We zijn erachter gekomen dat de meeste kindjes met de auto komen. Misschien zou het beter zijn voor het milieu om vaker met de fiets of te voet te komen.